Nationell sko(!)strejk för Klimatet – Fridays For Future Malmö

Varför:
Sko-strejken vill att stimulans- och stödpaketen i coronapandemins kölvatten ska vara klimatsmarta och bidra till ett hållbart och tryggt samhälle. Här gäller naturligtvis att hållbarhet även innebär omsorg om människor och miljö.

”I varje kris finns en möjlighet att skapa ett bättre samhälle. I en tid när människor inte får samlas i stora grupper blir sko-strejken ett sätt att påminna politiker om alla människor som de senaste åren engagerat sig för en snabb omställning för att lyckas med Parisavtalet”, säger Pia Björstrand, talesperson för Klimataktion.

Hur: Vi strejkar även om vi inte är där! Hittills är 22 platser i Sverige anmälda att delta.
Hur gör man då? Börja med att trycka i att du kommer på det här facebook-eventet!
Sen kan du på fredag tex checka in på det, komma och ställa upp skor utanför Stadshuset eller delta online.

Viktigt att vi håller klimatfrågan ständigt aktuell och närvarande.Har du ett par extra skor hemma? Kom och ställ upp dem utanför Stadshuset på fredag kl11-13. (Vi kommer att ha några få på plats för att vakta över saker och se till att de inte blir stulna.) Om du inte vill ha tillbaka dina skor, behöver du inte komma och hämta dem. Då skänker vi dem till second hand eller tar med dem igen en annan fredag.

Vi ställer upp skyltar, banderoller och skor på trappan utanför Stadshuset. Vi sätter ut någon termos eller en vattenflaska eller ett sittunderlag.

Vi strejkar fortfarande varje fredag online med! Ta en bild på dig själv och lägg upp med hashtaggen #climatestrikeonlinemalmo. Fridays for Future kommer inte att sluta markera det akuta i klimatkrisen förrän makthavare tar det på allvar!

Pressmeddelande finns här: www.mynewsdesk.com/…/sko-strejk-foer-en-klimatsmart-omstart…

För mer info och anmälan här: https://actionnetwork.org/…/nationell-skostrejk-for-klimat…/#Skostrejk30maj för #Hållbaromstart
#EttLitetStegFörVåraSkorEttStortStegFörMänskligheten
#Climatestrike

Gilla vår sida på Facebook
Gå med i vår grupp på Facebook

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *