Mellan 2009 och 2020 hade Malmö stad 19 delområdesmål i sitt Miljöprogram. Av dessa bedöms enbart 4 vara uppnådda!

Fridays For Future Malmö valde att uppmärksamma de 15 tomma miljölöftena på nationaldagen vid Triangeln.

Vår stads politiker pratar gärna om att deras miljömål är “bland de tuffaste i världen”. Vi vill att politikerna talar lika öppet om att Malmö, nyligen utnämnd till Sveriges miljöbästa kommun, bara klarade en bråkdel av sina egna miljömål. Dessa mål som var stadens löften till Malmöborna, till våra medmänniskor och till framtiden.

Det är uppenbart att det finns ett skriande behov av Fridays For Future och andra miljö- och rättviseorganisationer för att påtala att fina ord inte är nog. Att vara bäst bland andra med otillräckligt miljöarbete är inte nog.

Politikerna måste lyssna på aktuell forskning och utforma strategier utifrån det. Politikerna måste följa strategierna och hålla vad de lovat. Politikerna måste leda och informera, såväl om framgångar som motgångar.

Vi kan inte fortsätta att systematiskt riskera människors liv och hälsa med bortförklaringen “vi försökte”. Vi har inte tid för tomma löften.#NoMoreEmptyPromises

Gilla vår sida på Facebook
Gå med i vår grupp på Facebook

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *