FREDAG 24 SEPTEMBER 2021 KL. 11:00 –13:00
August Palms plats, SE-211 52 Malmö, Sverige

Varför: Förändringarna i klimatet på vår jord, orsakade av människors levande måste tas på större allvar än det görs idag. Politiker och makthavare behöver fatta modigare beslut för att vi ska begränsa uppvärmningen av vårt jordklot.
Under sommaren 2021 har vi återigen sett bränder och översvämningar, extremväder och temperaturrekord.
Därför samlas vi återigen över hela världen för att visa att det är bråttom nu att förändra.
Mer information följer på engelska.

Why: The climate crisis does not exist in a vacuum. Other socio-economic crises such as racism, sexism, ableism, class inequality, and more amplify the climate crisis and vice versa. It is not just a single issue, our different struggles and liberations are connected and tied to each other. We are united in our fight for climate justice, but we must also acknowledge that we do not experience the same problems; nor do we experience them to the same extent.
MAPA (Most Affected Peoples and Areas) are experiencing the worst impacts of the climate crisis and are unable to adapt to it. This is because of the elite of the Global North who have caused the destruction of the lands of MAPA through colonialism, imperialism, systemic injustices, and their wanton greed which ultimately caused the warming of the planet. With both the COVID, climate, and every crisis in history, overexploited countries and marginalized sectors of society are systematically left behind to fend for themselves.
The time to join the masses and follow the lead of the environmental defenders and workers has been long overdue. Reparations to MAPA must be paid for the historic injustices of the richest elite, drastic emission cuts in the Global North, vaccine equity, cancellation of debt, and climate finance are only the beginning of these. Together we will fight for a just future where no one is left behind. The historical victories of collective action have proven the need for the youth to stand united with the multisectoral, intergenerational struggle for a better future for all; a future where people and planet are prioritized.Självklart kommer vi följa rådande restriktioner efter FHMs rekommendationer


Läs mer på Facebook Fridays for Future Malmö.

Gilla vår sida på Facebook
Gå med i vår grupp på Facebook

2 svar på ”Global storstrejk för klimatet 24 september”

  1. Hur når man er om man inte vill vara med i Facebook?

  2. Hej
    bäst är att komma till stadshusets trappa i Malmö, det vill säga August Palms plats 1 på en fredag mellan 11 och 13.

    Du kan hitta mer kontaktinformation om du klickar på ”Kontakt” i menyn: https://malmoforfuture.org/kontakt/ där du hittar ett kontaktformulär.

Kommentarer är stängda.