Fridays for Future Malmö och Naturskyddsföreningens Malmökrets arrar en ljusmanifestation imorgon 17-18 vid Malmö stadshus.

Det är inte en självklarhet att kunna stå upp för miljö, natur och marker. Kom till Stadshuset så sätter vi ljuset på miljöförsvarare!

Manifestationen görs för att dels hedra de 227 miljöförsvarare som mördades under 2020, dels för att uppmuntra allmänheten till engagemang inom den lokala miljörättviserörelsen. Tillsammans kan vi trycka på för strukturell förändring som ser till att ingen ska hotas eller mördas för att de försvarar sina rättigheter, mark eller vatten. Kom gärna förbi samt sprid eventet ✨

Vi kommer dela ut flyers med förslag på organisationer och rörelser där en kan organisera sig, däribland XR, Fältbiologerna, Fenix, FN-gruppen, Röda korset och Amnesty.

Är du engagerad i någon av dessa är det kanon om du vill komma och ragga fler dit :))

Det är inte en självklarhet att kunna stå upp för miljö, natur och marker. Kom till Stadshuset så sätter vi ljuset på miljöförsvarare!

I takt med att den ekologiska krisen eskalerar ser vi en alltmer alarmerande situation för de som skyddar vår planet. Hot, våld och mord på miljöförsvarare blir allt vanligare och bakom ligger samma krafter som driver på klimatförändringarna och den ekologiska krisen.Varje år arrangerar Naturskyddsföreningen en ljusmanifestation på mänskliga rättigheternas dag. Runt om i Sverige samlas därmed människor i solidaritet för att tillsammans tända ljus för att dels hedra de som fått sätta livet till i kampen, dels för att organisera sig mot att detta fortgår. I Malmö arrangerar lokala Naturskyddsföreningen och Fridays For Future ljusmanifestationen och bjuder in en rad andra organisationer och rörelser från den lokala miljörättviserörelsen.

Det borde vara en självklarhet att kunna försvara miljön utan att riskera livet. Lika självklart borde det vara att företag tar ansvar för hur deras verksamhet påverkar miljön och mänskliga rättigheter. Tillsammans kan vi stå upp för den självklarheten. Tillsammans organiserar vi oss. Tillsammans skapar vi förändring.

Gilla vår sida på Facebook
Gå med i vår grupp på Facebook